عوارض مصرف داروهای کاهش دهنده وزن بسیار جدی است
با توجه به تبلیغات گسترده فرآورده های کاهش وزن در اینترنت و سایر رسانه ها به افراد توصیه می شود از تجویز یا مصرف این دسته از فرآورده ها که فاقد مجوز وزارت بهداشت هستند خودداری کنند.
معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره مصرف فرآورده های تقلبی کاهنده وزن اعلام کرد: برخی از این محصولات با ادعای کاملاً گیاهی بودن، نداشتن هیچ گونه عارضه جانبی و اثر چشمگیر و معجزه آسا درکاهش وزن در زمانی کوتاه، تبلیغ و عرضه می شوند که برخی از این فرآورده ها با وجود ادعای طبیعی بودن و یا فقط حاوی اجزای گیاهی بودن، حاوی مواد شیمیایی مضر و یا داروهایی با مقادیر بسیار بیشتر از حداکثر دوز پیشنهادی آنها هستند که در روی درب این محصولات و یا در تبلیغات آنها به وجود این ترکیبات، اشاره نمی شود.
بنابر این گزارش، این فرآورده ها خطر بزرگی برای سلامت جامعه محسوب می شوند و به صورت غیر قانونی و قاچاق به فروش می رسند که عوارض ناشی از این فرآورده ها می تواند بسیار جدی باشد .
این گزارش می افزاید، سیبوترامین یکی از مواد شناسایی شده است که در بسیاری از این محصولات یافت می شود و می تواند سبب تشنج، افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب، حمله قلبی و سکته شود همچنین این دارو می تواند با سایر داروهایی که بیمار مصرف می کند تداخل داشته باشد و خطر بروز عوارض دارویی را افزایش دهد.
بنابر اعلام معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادعای وجود ترکیبات گیاهی یا طبیعی در یک فرآورده دلیل بی خطر بودن آن نیست و حتی ترکیبات گیاهی نیز ممکن است دارای عوارضی باشد و یا در افراد خاص مصرف آنها با احتیاط یا ممنوع باشد.
این گزارش حاکیست، تنها محل مجاز فروش مکمل های غذایی و رژیمی داروخانه است و افراد نباید این فرآورده ها را از اماکنی مانند باشگاه ورزشی و عطاری ها تهیه کنند همچنین صرف داشتن بروشور یا برچسب به زبان فارسی دلیلی بر مجاز بودن فرآورده نیست و حتماً باید به وجود مواردی مانند شماره مجوز وزرت بهداشت و ذکر نام شرکت سازنده و شرکت وارد کننده فرآورده، شماره سری ساخت و همچنین تاریخ تولید و انقضا روی برچسب فارسی توجه کرد.